Exklusiva och unika boenden i fjällen

Aurora tält i fjällen

Visst gillar man att unna sig och sina nära och kära något extra när man ska på fjällsemester? Javisst! Vi har samlat några av fjällvärldens mest enastående boenden med unik karaktär. Letar du efter unikt boende i fjällen inför er kommande fjällsemester? Då har du kommit rätt!

Fjällgodset i Sälen

Välkommen till en härlig fjällupplevelse du kan bära med dig resten av livet. Ett rejält timmerbygge med gott om plats för det stora sällskapet om ni letar efter ett lyxigt boende. Boendet ligger i Sälen som är Sveriges mest besökta fjälldestination.

Läs mer om Sälen.

Villa Björnrike

Villan ligger inte helt otippat i just Björnrike:) Denna villa är en riktig oas för den som älskar exklusiva jordnära materialval och utsikt över fjällen. Villa Björnrike är på 1000 kvadratmeter och innehåller 16 bäddar. Här finns två lägenheter med två lägenheter med sex bäddar var. Varje sovrum har egen toalett. De sista fyra bäddarna hittas i husets exklusiva svit. Alla lägenheter är rymliga och andas hållbarhet, samtliga enheter har egen bastu och relax. Den bästa upplevelsen av huset får man om man bokar hela huset. Då ingår även den stora gemensamma matsalen, konferenslokalen med ca 8 meter i takhöjd, en större relaxavdelning och gott om platser att koppla av. Läs mer om boendet i Björnrike.

Fotograf: Per Eriksson www.fotografpereriksson.com +46-70-520 99 36 per@fotografpereriksson.com Tullkammaregatan 12 791 31 Falun

Fjällnäs, Funäsfjällen

Fjällnäs är en exklusiv fjäll-oas som har en rik historia som går tillbaka till 1882 och anses vara en av de äldsta fjällhotellen. Beläget i den majestätiska Funäsfjällen, erbjuder Fjällnäs en unik och lyxig fjällupplevelse. Här kan du bo i vackert designade rum med fantastisk utsikt över fjällen och sjöarna. Med fokus på hållbarhet och komfort, erbjuder Fjällnäs en avkopplande miljö där du kan njuta av spa-behandlingar, gourmetmat och äventyr i den omgivande naturen. Från vandringar och fiske på sommaren till skidåkning och norrsken på vintern, är Fjällnäs en oas för den som söker en unik kombination av naturskönhet och lyx.

Fjällnäs i Funäsfjällen är en internationellt erkänd fjällklassiker.

Ishotellet, Jukkasjärvi

Ett av världens mest kända unika boenden är Ishotellet i Jukkasjärvi. Varje vinter byggs detta hotell upp av is och snö från Torne älv, och det erbjuder en sagolik och frostig vistelse. Från isbaren till is-sviter, kan du sova bekvämt i sovsäckar på speciellt utformade sängar. Det är en upplevelse som kombinerar äventyr med konstnärlig skicklighet.

Aurora Safari Camp, Råneå

Aurora Safari Camp i Råneå ger dig chansen att uppleva norrskenet på nära håll i en unik tältliknande stuga med panoramafönster. Campen ligger i ett av de bästa områdena för att se norrskenet och erbjuder guidade turer och aktiviteter. Det är ett boende som kombinerar komfort med en chans att bevittna ett av naturens mest fascinerande fenomen.

Oavsett vilket unikt boende du väljer i svenska fjällen, kan du vara säker på en minnesvärd och spektakulär upplevelse som förenar dig med naturen.

Vi vill också tipsa om

Mer restips i Jämtland

Sveriges vackraste sjöar

Här hittar du mer boende i fjällen.