Har du världens sju nya underverk på din bucketlist? Läs vår resguide!

Ett av världens sju uinderverk

Att besöka de sju nya underverken i världen är inte bara en resa genom vackra landskap och imponerande arkitektur, det är också en djupdykning i vår planets rika kulturella och historiska arv. Dessa underverk, utspridda över olika kontinenter, erbjuder var och en en unik upplevelse som förtjänar att finnas med på varje resenärs bucketlist. Här är din detaljerade guide för att utforska varje underverk och få ut det mesta av dina besök.

1. Den kinesiska muren, Kina

Sträckande sig över tusentals kilometer, är den Kinesiska muren mycket mer än bara en mur; den är ett vittnesbörd om mänsklig uthållighet och beslutsamhet. För att verkligen uppskatta dess storhet, överväg en vandring längs de mindre besökta sektionerna som Jiankou eller Jinshanling, där du kan uppleva murens råa skönhet utan trängsel. Den bästa tiden att besöka är under höstens klara och krispiga dagar, när folkmassorna är färre och utsikten är obegränsad.

2. Petra, Jordanien

Petra, den uråldriga Nabatéernas stad, är skuren direkt in i de rosenröda sandstensklipporna. För att verkligen känna historiens andetag, vandra genom Siq, en smal klyfta, till den imponerande skatten, Al Khazneh. En tur under tidig morgon eller sen eftermiddag tillåter en att se klippornas färger förändras med himlens ljus, en syn som är helt enkelt magisk. Missa inte möjligheten att uppleva Petra by Night, ett evenemang där stigen till skatten lyses upp av tusentals ljus. Här kan du läsa ett reportage om Petra och Jordanien.

3. Kristusstatyn (Cristo Redentor), Brasilien

Denna ikoniska staty står på toppen av Corcovadoberget, övervakande Rio de Janeiro. För att få den bästa upplevelsen, ta tåget upp tidigt på morgonen för att undvika de största folkmassorna och få en obehindrad utsikt över staden nedanför. Ett besök här erbjuder inte bara närbilder av statyn utan också panoramavyer över Rio, inklusive de berömda stränderna och Sugarloaf Mountain.

4. Machu Picchu, Peru

Beläget i de andinska bergstopparna, är detta inkafästning en av de mest andlösa platserna i världen. För en komplett upplevelse, boka en flerdagars vandring längs Inkaleden, där du kommer att passera andra historiska ruiner på väg till solporten med utsikt över staden. Att se soluppgången över de gamla stenstrukturen är en upplevelse som för många förblir ett oförglömligt minne.

Gillar du att vandra har vi skapat en bucketlist för vandrare (10 bästa vandringarna i världen?).

5. Chichen Itza, Mexiko

Denna imponerande mayaruin är mest känd för sin centrala pyramid, El Castillo. Denna plats är inte bara arkitektoniskt imponerande utan också en kalender i sten. Besök under vårdagjämningen för att se den fascinerande skuggan av Kukulkan-ormen som slingrar sig nerför pyramidens trappor, en händelse som lockar tusentals besökare.

6. Colosseum, Italien

Detta antika amfiteater i hjärtat av Rom har varit en arena för gladiatorkamper, dramer och offentliga evenemang. För en djupare förståelse av dess historia, boka en guidad tur som inkluderar tillgång till Colosseums underjordiska områden, där du kan utforska där fighters och djur hölls innan spelen började. Att besöka under sen eftermiddag ger en mjukare belysning för foton och en mer sval och behaglig temperatur.

Taj Mahal, Indien

Denna marmorbelagda mausoleum, byggd av kejsar Shah Jahan till minne av hans hustru, är en symbol för evig kärlek. Att besöka Taj Mahal vid gryningen är att se marmorn skifta färg från mjukt gult till glödande rosa och vitt under soluppgången, en verkligt förtrollande upplevelse. Undvik helgdagar när massorna är som störst för en mer personlig upplevelse.

Varje resa till dessa underverk lovar inte bara spektakulära fotoögonblick utan också en chans att berika ditt förståelse för världens kulturella och historiska djup. Genom att ta sig tid att uppleva varje plats kan du verkligen uppskatta de unika historierna och människorna som har format dem genom århundradena. Packa din resväska och förbered dig för en oförglömlig äventyr.

Hitta fler äventyr till din bucketlist .

Stannar du hellre i Sverige? Kolla in vår lista för bucketlist för Sverige.