De kulinariska stjärnorna i Netflix-serien Chef’s Table

Här får ni en närmare inblick på 10 av de 30 kulinariska stjärnorna som medverkar på den Emmy- nominerade Netflix serien Chefs Table. Nedan ser ni även en lista med resterande 20 kockar och konditorer som medverkat. Att inkludera någon av dom här restauranger och caféer på din bucketlist är ett enkelt sätt att utforska nya smaker och kulturer, njuta av kreativa rätter som konstverk och skapa minnesvärda stunder med nära och kära.

Osteria Francescana, Massimo Bottura.
Modena, Italien.

Osteria Francescana, som ligger i Modena, Italien, erbjuder en typ av mat som är känd som modern italiensk kulinarisk konst. Kocken Massimo Bottura är känd för att blanda traditionella italienska smaker och rätter med moderna och innovativa matlagningstekniker. Han utforskar matlagning på ett kreativt sätt och presenterar rätter som är visuellt slående och smakfulla. “It is not mathematical. It is emotional.” 

Krossad citronkaka på en vacker tallrik.

N/Naka, Niki Nakayama.
Los Angeles, USA 

På n/naka erbjuder dom en unik matupplevelse genom deras tolkning av kaiseki. Denna traditionella japanska kulinariska konstform speglar jordens ständigt skiftande rytmer genom att ta de färskaste säsongsmässiga ingredienserna och presentera dem i deras mest naturliga tillstånd. Att använda de allra bästa ingredienserna dom har tillgång till är sann kaiseki. Genom en meningsfull balans mellan både traditionella och moderna tekniker åtar sig kock Niki Nakayama att skapa en måltid som fångar din uppmärksamhet – det handlar om att njuta av stunden, säsongens nuvarande erbjudanden och slutligen maten framför dig. 

Mat på en unik grå/grön tallrik.

Gaggan, Gaggan Anand
Bangkok, Thailand 

Gaggan är känd för sin modernistiska tolkning av indisk mat. Kocken Gaggan Anand skapar innovativa rätter som utforskar indiska smaker på nya och spännande sätt, och restaurangen erbjuder en avsmakningsmeny med oväntade smakkombinationer och konstnärlig presentation. 

Vacker rätt serveras på skål i guld.

Central, Virgilio Martínez
Lima, Peru 

Central är en kulinarisk skatt mitt i Lima, Peru. Här utforskar de landets unika ingredienser och ekosystem för att skapa smakupplevelser som hyllar Peru och samtidigt inspirerar till nyfikenhet bortom det välkända. Varje rätt på menyn tar dig djupare in i landets rika kulturarv och naturens skattkammare, vilket gör varje besök till en smakresa bortom det vanliga.  

Liten trälåda innehållande peppar, citron och blad, bredvid står ett martiniglas med drink i.

Pujol, Enrique Olvera
Mexico City, Mexiko

Enrique Olvera, mästaren bakom restaurangen Pujol, är en kulinarisk visionär som förkroppsligar passionen för Mexikos rika matarv. Genom att omfamna autentiska smaker och lokala ingredienser har han lyckats omvandla traditionella mexikanska rätter till verkliga konstverk på tallriken. På Pujol, som öppnade året 2000, är varje rätt en berättelse om Mexikos kulinariska historia och kultur. Olvera har en djup respekt för naturen och dess gåvor, och han arbetar tätt med lokala bönder och producenter för att säkerställa att råvarorna är av högsta kvalitet och odlade med omsorg.   

Glasskål med dessert och en brinnande ljus.

Attica, Ben Shewry
Melbourne, Australien 

Medans du lyssnar på den eklektiska musiken kommer du bli serverad en rad ovanliga och unika ingredienser. Deras stolthet ligger i att servera ingredienser som är inhemska för Australien, så du kommer inte hitta kyckling eller nötkött på deras menyer. Bestick kan vara vackra, men vissa rätter smakar bättre när de äts med fingrarna. Attica älskar att ta hand om människor och formell stil är inte deras grej.

Soppa i vit skål.

Blue Hill at Stone Barns, Dan Barber.
Pocantico Hills, USA 

Genom att hämta från de omgivande fälten och betesmarkerna, liksom från andra lokala gårdar, lyfter Blue Hill at Stone Barns fram Hudson Valley:s överflöd. Det finns ingen meny på Blue Hill at Stone Barns. Istället erbjuds gästerna en mångsmaksmeny med de bästa erbjudandena från fältet och marknaden. 

Vacker röd lax och gröna ärtor på en mörkgrå tallrik.

Fäviken, Magnus Nilsson.
Järpen, Sverige 

Många av råvarorna odlas på gården eller hämtas ute i skogen och vid sjöarna av Magnus eller någon av hans kollegor, därav var alla rätter på menyn säsongsbundna. På menyn fanns 30 procent klassiker, 30 procent vidarutvecklade och 30 procent nya rätter per halvår. En middag på Fäviken bestod av cirka 20–30 rätter. Dom utsökta pilgrimsmusslor har serverats med samma recept i tre år, medan björktrasten serveras 1–2 gånger per år. Restaurangen är stängd sedan 2019. 

Vit glass med löv på en stenplatta som tallrik.

D.O.M, Alex Atala
São Paulo, Brasilien  

D.O.M. är en unik restaurang som inte påstår sig vara elegant. Tvärt om är dess budskap syntaktiskt och träffande: att lämna tryggheten och testa en ny gastronomisk upplevelse, rädda de mest autentiska smakerna från brasilianska köket.

Att använda äkta brasilianska råvaror eller uppmärksamma en viss region och ge företräde åt råvaror odlade av småbönder och flodnära samhällen. Det är ett tankesätt som alltid är närvarande i hans menyer, evenemang, föreläsningar och projekt. Detta är ett nytt sätt att utöva matlagning, ett hållbart kök i den bredaste bemärkelsen av ordet.

Mat på vit tallrik.

Milk Bar, Christina Tosi.
New York, USA   

Milk Bar, under ledning av Christina Tosi, är känt för sina unika och kreativa bakverk, inklusive Compost Cookie, Birthday Cake, Cereal Milk Ice Cream, Crack Pie, och många andra. Dessa ikoniska bakverk kombinerar smakrikedom med lekfullhet och har blivit favoriter för dem som söker en smakupplevelse utöver det vanliga. Milk Bar fortsätter att överraska och förtjusa med sina innovativa bakverk och är en påminnelse om att inom konditorikonsten finns obegränsad potential för kreativitet och glädje.

Bakelser förpackade i vackra kartong och plastförpackningar.

Nedan presenterar vi resterande 20 restauranger och caféer som medverkade i serien Chefs Table.

 • Francis Mallman, flertalet olika restauranger i Patagonia.
 • Grant Achatz, restaurang Alinea i Chicago.
 • Dominique Crenn, restaurang Atelier Crenn i San Francisco.
 • Ana Ros, restaurang Hiša Franko i Slovenien.
 • Jeong Kwan, Baegyangsa-templet i Sydkorea.
 • Vladimir Mukhin, restaurang White rabbit i Ryssland.
 • Nancy Silverton, flertalet olika restauranger i Los Angeles.
 • Ivan Orkin, restaurang Ivan Ramen i New York City.
 • Tim Raue, restaurang Tim Raue i Tyskland.
 • Corrado Assenza, café Sicilia i Italien.
 • Jordi Roca, restaurang El Celler de Can Roca i Spanien.
 • Will Goldfarb, Café Room 4 Dessert i Bali.
 • Christina Martinez, restaurang El Compadre och South Philly Barbacoa i USA.
 • Musa Dagdeviren, restaurang Ciya Sofrasi i Turkiet.
 • Bo Songvisava, restaurang Bo.Lan i Bangkok
 • Albert Adria, flertalet restauranger i Spanien.
 • Mashama Bailey, restaurang The Grey i Georgia.
 • Dario Cecchini, restaurang Carna i Dubai och Bahamas.
 • Asma Khan, restaurang Darjeeling Express i London.

Tack för lånet av bilderna Flickr!

Klicka här om du vill utforska fler restauranger och caféer.