Upptäck Zakynthos – En guide till Greklands juvel i Joniska havet

Zakynthos vackra stränder med vrak

Zakynthos, en av de vackra grekiska öarna i Joniska havet, lockar resenärer från hela världen med sina spektakulära stränder, mångfaldiga landskap och rika kulturella arv. Från imponerande klippformationer till turkosblått hav, erbjuder ön enastående naturlig skönhet och äventyr för alla typer av resenärer.

Läge: Belägen i Joniska havet, väster om Greklands fastland

Sköldpaddorna på Zakynthos

Zakynthos är hem för den skyddade arten caretta-caretta-sköldpaddan. Laganas Bay-området, särskilt Kalamaki-stranden och Marathonisi-ön, är vanliga platser där sköldpaddorna lägger sina ägg och där turister kan se dem. Det är viktigt att respektera regler och riktlinjer för att bevara deras naturliga livsmiljö. Här kan du läsa mer om sköldpaddorna på ön.

Resmålstips för Zakynthos

1. Navagio Beach (Shipwreck Beach): Besök denna ikoniska strand där ett skeppsvrak ligger vid strandkanten, omgiven av dramatiska klippor och kristallklart vatten.

2. Blåa grottorna (Blue Caves): Utforska de fascinerande blåa grottorna på ön med båtutflykter och upplev det azurblåa vattnet i Joniska havet.

3. Zakynthos stad: Upptäck den charmiga huvudstaden Zakynthos stad med sina traditionella byggnader, tavernor och historiska sevärdheter som Solomos-torget och St. Dionysios kyrka.

4. Smugglers Cove Beach: Besök denna mindre kända men vackra strand som erbjuder mjuk sand och kristallklart vatten.

5. Vattenaktiviteter: Njut av snorkling, dykning, båtturer och vattensporter runt ön för att upptäcka dess rika marina liv och underbara undervattenslandskap.

6. Kultur och Mat: Upplev den lokala grekiska kulturen genom att prova traditionella rätter på tavernor och njut av den avslappnade atmosfären på öns många restauranger.

Zakynthos är en pärla som erbjuder en unik blandning av naturlig skönhet, kulturella upplevelser och äventyr för resenärer. Oavsett om du är intresserad av att koppla av på vackra stränder, upptäcka fantastiska grottor eller få en glimt av den lokala naturen, har ön något att erbjuda för alla som besöker den.

Här hittar du fler äventyr för din nästa resa.