Glampingplatser i Sverige – 10 platser till din bucketlist

Glamping i Lofsdalen- Uppvallens Fäbod

Glamping, eller glamourös camping, har blivit ett populärt sätt att uppleva naturen utan att ge avkall på bekvämligheter. I Sverige erbjuds en unik möjlighet att utforska detta äventyrliga och lyxiga sätt att campa. Från norrsken i Lappland till lummiga skogar i södra Sverige, kombinerar glamping komfort med ett direkt möte med naturen. Denna lista över de tio bästa glampingplatserna i Sverige ger en mångsidig upplevelse som är perfekt för både äventyrslystna själar och de som söker en stillsam reträtt.

10 glampingplatser i Sverige

  1. Uppvallens Fäbod Belägen Härjedalen, närmare bestämt i Lofsdalen. Ett mecka för fällfantaster både sommar och vinter. erbjuder Uppvallens Fäbod en autentisk svensk fäbodupplevelse med moderna inslag. Gästerna kan bo i något av de två glampingtälten med bekvämligheter. Bada i ån och värm er i den vedeldade bastun. Området är idealiskt för vandring och att utforska den rika flora och fauna. Bilderna i artikeln är från Uppvallens fäbod i Lofsdalen.
  2. Stedsans in the Woods Denna hållbarhetsinriktade retreat i Halland kombinerar lyx med ekologi. Boendet består av eleganta och rymliga tält utrustade med naturliga material. Maten är lokalproducerad och hela upplevelsen är designad för att skapa minimal miljöpåverkan, vilket gör det till ett idealiskt val för miljömedvetna resenärer.
  3. Island Lodge På en privat ö i Stockholms skärgård erbjuder Island Lodge en avskild glampingupplevelse med tält inredda i exklusiv kolonial stil. Aktiviteter som kajakpaddling och fiske är tillgängliga, samt möjligheten att bara njuta av den omgivande naturens stillhet.
  4. Aurora Safari Camp är den första glampingplatsen i världen av sitt slag som särskilt skapades för att fira arktiska vinterförhållanden och grundades 2013 av fotografen Fredrik Broman och safariexperten Jonas Gejke. Lägret är perfekt placerat intill en stor frusen sjö, Lake Degerselet – (bara en aning mindre än Manhattan Island) som är en del av Råne älv, med vackra vyer runtomkring och en oavbruten utsikt över natthimlen ovanför, vilket gör det till den perfekta destinationen för ett norrskenäventyr.
  5. Sandfallet Glamping erbjuder en lyxig campingupplevelse mitt i fårhagen. Sandfallet har väldigt höga betyg på Booking.com osv. Besökare får chansen att komma närmare naturen och därigenom också närmare sig själva. Lägret är beläget i en lantlig idyll där man kan njuta av landskapet och lugnet. För bokningar och mer information, erbjuder de möjligheter via både Booking och Airbnb, samt direktkontakt via email och telefon.För mer information, besök deras hemsida: Sandfallet Glamping.
  6. Eco Camp Tiveden Nära Tivedens nationalpark ligger detta ekocamp, som erbjuder tält gjorda av hållbara material. Området är känt för sina vackra skogsområden och klarblå sjöar, vilket gör det till ett perfekt ställe för vandring och kanotpaddling.
  7. Kolarbyn Eco-Lodge Känd som ”Sveriges mest primitiva hotell,” erbjuder Kolarbyn en unik upplevelse utan moderna bekvämligheter. Gjorda av trä och täckta av jord erbjuder dessa skogsmullestugor en chans att helt koppla av från den moderna världen.
  8. Treehotel Treehotel i Harads erbjuder en glampingupplevelse som inte liknar någon annan. Med unika boendealternativ som The UFO och The Bird’s Nest, kombinerar detta hotell arkitektonisk innovation med en närhet till naturen som är både inspirerande och avkopplande.
  9. Salixbyn Sea Escape utanför Lillhärdal i Härjedalen erbjuder en unik tillflyktsort, avskild från grannar och stadens liv och rörelse. Placerad på Ällnäsets udde vid Orrmosjön, finns här en specialdesignad ekologisk container med privat strand och ett övergivet hus som närmsta granne. Denna avskilda plats möjliggör ostört badande och avkoppling i naturens stillhet, inredd med lyxiga bekvämligheter för en komfortabel vistelse.
  10. Granö Beckasin I Västerbotten kombinerar Granö Beckasin naturupplevelser med komfort. Gästerna kan välja att sova i trädtopparna eller i lyxigt utrustade marktält. Detta är ett utmärkt ställe för att utforska norra Sveriges unika landskap och kanske till och med se norrskenet.

Denna lista med glampingplatser erbjuder en varierad och unik upplevelse för alla som vill utforska Sveriges vackra natur med extra komfort. Här kan du hitta fler glampingar i Sverige.

Här har vi även listat ett flertal barnvänliga campingplatser.

Hitta fler bucketlists för naturälskare.