Bucket list med resmål för barnfamiljen

Disney world, resmål för familjer

Vi har skapat den perfekta listan med resmål för familjer, dina barn kommer att älska dig ännu mer efter att du tagit dem till dessa fantastiska platser.

Nöjesparker och attraktioner för familjer

Legoland

LEGOLAND är en temapark fylld med LEGO-tema åkattraktioner och upplevelser. Perfekt för familjer med små barn, LEGOLAND är en färgglad och rolig destination som kommer att underhålla barnen i timmar.

Lego land i Danmark

Besök jultomten i Finland

Besök hemmet hos jultomten i Rovaniemi, Finland och upplev julens magi året runt. Med snötäckta landskap, rensläde åkturer och tomtenissar att träffa är det en festlig och oförglömlig upplevelse för familjer. Här är vår reselista för Finland.

Disney World, Orlando, Florida

Disney World är den ultimata familjesemesterdestinationen. Med fyra temaparker, två vattenparker och ett brett utbud av restauranger, butiker och attraktioner finns det något för alla i familjen att njuta av.

Universal Studios, Kalifornien

Universal Studios är ett måste för familjer som älskar filmer och temaparker. Med spännande åkattraktioner baserade på populära filmer och TV-serier är det ett äventyr fyllt med roliga aktiviteter för alla åldrar.

San Diego Zoo, Kalifornien

San Diego Zoo är en av världens bästa djurparker, hem till över 3 700 djur från över 650 olika arter. Med ett brett utbud av utställningar, attraktioner och aktiviteter är det en utmärkt plats för familjer att lära sig om och uppleva naturens underverk.

Berlin Zoo

Berlin Zoo, belägen i hjärtat av Berlin, är en av de äldsta och mest kända djurparkerna i världen. Den grundades 1844 och har sedan dess varit ett populärt turistmål för både lokalbefolkning och besökare från hela världen. Berlin Zoo har ett brett utbud av djur från alla världsdelar, inklusive stora rovdjur som lejon och tigrar, elefanter, apor, pingviner och mycket mer. Parken har också ett stort antal unika utställningar och aktiviteter, som inkluderar att få se pandaer och en imponerande akvarium som visar upp ett fantastiskt utbud av marina livsformer. Med över 1 500 djur från mer än 17 000 olika arter är Berlin Zoo ett perfekt resmål för alla som är intresserade av djur och natur.

Naturupplevelser som dina barn kommer att älska

Great Barrier Reef

Ta ett dyk och utforska undervattensvärlden i Great Barrier Reef, världens största korallrev. Med över 3 000 individuella revsystem och tusentals arter av färgglada fiskar är detta naturunder ett måste för familjer som älskar äventyr. Detta är naturligtvis inget för små barn, men när dina barn är tillräckligt gamla kommer de att älska det!

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park är världens första nationalpark och det är en fantastisk destination för familjer som älskar natur och vilda djur. Familjer kan vandra, campa eller fiska i parken eller ta en guidad tur för att se gejsrar, varma källor och andra naturliga underverk. Utsikten över Old Faithful, parkens mest berömda gejser, är särskilt imponerande. Barn älskar Yellowstone på grund av chansen att se djur som bison, vargar och björnar i deras naturliga miljöer och möjligheten att lära sig om geologi och natur.

Läs mer om Yellowstone

Niagarafallen, Kanada

Niagarafallen är ett av de mest spektakulära naturunderverken i världen. Med sina enorma vattenfall, natursköna vyer och spännande aktiviteter är det en utmärkt plats för familjer att uppleva naturens kraft och skönhet.

Yosemite nationalpark, Kalifornien

Yosemite är en hisnande vacker nationalpark som är ett utmärkt resmål för familjer som älskar vandring och friluftsliv. Familjerna kan vandra längs stigar som leder till vattenfall, sjöar och ängar, eller ta en guidad tur för att se parkens ikoniska landmärken som Half Dome och El Capitan. Utsikten över Yosemite Valley från Glacier Point är särskilt fantastisk, med panoramautsikt över parkens majestätiska granitklippor och dalar. Barn älskar Yosemite på grund av chansen att se vilda djur som hjortar och björnar, utforska nya stigar och landskap och uppleva naturens underverk.

Vår guide till Yosemite.

Grand Canyon National Park, Arizona

Grand Canyon är ett av världens mest häpnadsväckande naturunderverk och är ett utmärkt resmål för familjer som älskar utomhusaktiviteter. Familjerna kan vandra längs kanten eller ner i kanjonen, åka på en åsneresa eller ta en naturskön helikoptertur. Utsikten över Grand Canyon från South Rim är hisnande, med färgglada klippformationer och fantastiska solnedgångar. Barn älskar Grand Canyon på grund av chansen att utforska ett naturunder som är miljontals år gammalt och se vilda djur som älgar och tjurhornsfår.

Bästa städerna för resande familjer

London, Storbritannien

London är en fantastisk stad för familjer att besöka eftersom det finns många historiska och kulturella sevärdheter, som Tower of London, British Museum och Buckingham Palace. Familjerna kan också njuta av en tur på London Eye, ett besök på Harry Potter Studio Tour eller en promenad i Hyde Park. Barn älskar London på grund av chansen att se verkliga slott, museer fyllda med antika artefakter och berömda landmärken som de kanske har sett i filmer. När du är i London får du inte missa den fantastiska leksaksaffären Hamleys, sju våningar och över 50 000 leksaker att välja mellan.

Paris, Frankrike

Paris är en stad med kultur och romantik som är perfekt för familjer. Med sina berömda landmärken som Eifel-tornet, Triumfbågen och Louvren, museer och utsökt mat. Paris är ett utmärkt resmål för familjer som älskar att utforska nya kulturer och prova nya saker.

Orlando, Florida

Orlando är ett populärt resmål för familjer eftersom det är hemvist för några av världens mest kända nöjesparker, inklusive Walt Disney World, Universal Orlando och SeaWorld. Utöver nöjesparkerna kan familjerna också njuta av andra attraktioner som Kennedy Space Center, Gatorland och LEGOLAND Florida. Barnen älskar Orlando på grund av de spännande åkattraktionerna och attraktionerna i nöjesparkerna samt chansen att träffa sina favoritkaraktärer från filmer och tv-serier.

Tokyo, Japan

Tokyo är en pulserande stad som har något för alla i familjen. Bland sevärdheterna finns Tokyo Disneyland och DisneySea, Tokyo Tower och Ueno Zoo. Familjerna kan också utforska stadsdelen Asakusa, som är fylld av traditionella japanska butiker och matställen, eller besöka det futuristiska området Odaiba. Barn älskar Tokyo på grund av de spännande åkattraktionerna och karaktärerna i Disneyparkerna, samt chansen att prova ny mat och se unika sevärdheter som Gundam-statyn eller en restaurang med jätterobotar.

Sydney, Australien

Sydney är en vacker stad som ger familjer möjlighet att uppleva både stads- och utomhusattraktioner. Staden har ikoniska landmärken som Sydney Opera House och Harbour Bridge samt en rad museer och gallerier. Familjerna kan också besöka Taronga Zoo, ta en färja till Manly Beach eller vandra i de närliggande Blue Mountains. Barn älskar Sydney på grund av möjligheten att se söta och unika djur i djurparken, leka på stranden och utforska naturen.

Vancouver, Kanada

Vancouver är en fantastisk stad för familjer att besöka på grund av dess blandning av stads- och naturattraktioner. Staden är omgiven av vackra berg och skogar, och familjerna kan njuta av att vandra, cykla eller åka skidor på närliggande platser. I staden kan familjerna besöka Stanley Park, Vancouver Aquarium eller Science World-museet. Barn älskar Vancouver på grund av chansen att se vilda djur som björnar och valar i sina naturliga livsmiljöer och möjligheten att leka i naturen.

Vi hoppas att du hittade lite bra inspiration! Om du behöver fler reserekommendationer har vi gjort mängder av bucketlists.