Bucket List: 10 Platser för äventyrare att besöka i Thailand

Bucketlist för thailand

1. Khao Sok National Park

Utforska en av världens äldsta regnskogar, njut av vandringar, kanotpaddling på Cheow Lan-sjön och utforska grottor medan du tar in den otroliga naturen och det rika djurlivet.

2. Chiang Mai och omgivande bergsbyar

Upptäck de nordliga bergen kring Chiang Mai, utforska vackra vattenfall, gå på vandringsturer till bergsbyar och delta i äventyrsaktiviteter som zip-lining och bergscykling.

3. Similanöarna

Dyk eller snorkla bland korallrev och färgglada marina livsformer på Similanöarna. Dess otroliga vattenklarhet och unika undervattenslandskap lockar dykare från hela världen.

4. Erawan National Park

Upplev de spektakulära Erawan-vattenfallen och vandra längs de sju nivåerna av kristallklart vatten, omgiven av frodig djungel och natursköna omgivningar.

5. Railay Beach och Krabi-området

Klättra, klättra eller koppla av på de vackra stränderna i Railay och Ao Nang i Krabi. Dessa platser erbjuder fantastiska klättermöjligheter och möjligheten att utforska grottor och kritvita stränder.

6. Phi Phi-öarna

Besök de vackra Phi Phi-öarna för snorkling, dykning och att utforska de fantastiska klippformationerna och stränderna, som bland annat Maya Bay (känd från filmen ”The Beach”).

7. Koh Tao

För dykentusiaster är Koh Tao ett paradis. Det är ett av världens mest populära ställen att ta dykcertifikat på grund av dess fantastiska rev och mångfalden av marint liv.

8. Doi Inthanon National Park

Besök Thailands högsta berg, Doi Inthanon, och upptäck dess vackra natur, blomstrande vegetation, vandringsleder och olika bergsbyar som bjuder på en fascinerande kulturell inblick.

9. Kanchanaburi och Death Railway

Utforska Kanchanaburis historia och besök den berömda Death Railway och bron över floden Kwai. Upptäck även det vackra landskapet och de otroliga vattenfallen i området.

10. Bangkok – Staden som aldrig sover

Upplev den pulserande huvudstaden Bangkok med dess kontraster, från tempel och kulturella sevärdheter till nattmarknader, gourmetmat och ett spännande nattliv.

Thailand är en mångfacetterad destination som har något att erbjuda för alla äventyrssugna resenärer. Var noga med att ta del av lokal kultur, mat och traditioner samtidigt som du utforskar de otroliga naturliga underverken och äventyren som landet har att erbjuda.

Hitta mer äventyr