7 vinteraktiviteter i fjällen du inte får missa!

Fjäll i sverige.

Här har vi samlat en lista på några oförglömliga vinteraktiviteter i fjällen.

Välkommen till vår ultimata vinter-bucketlist för fjällälskare! En lista med oförglömliga vinteraktiviteter i fjällen som du helt enkelt inte kan missa. Oavsett om det är att svepa nerför orörd pudersnö i backarna eller uppleva de magiska färgerna i norrskenet, erbjuder vår lista en komplett guide till de bästa vinterupplevelserna.

Skida Jämtlandstriangeln

Jämtlandstriangeln, en av Sveriges mest kända fjällleder, är lättillgänglig via tåg, bil och buss. Sträckan på 47 kilometer mellan fjällstationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren lockar besökare året om. Många väljer att fördela turen över några dagar för att fullt ut njuta av den fantastiska naturen och de spektakulära fjällvyerna. En populär destination både sommar- och vintertid.

Blåhammarens Fjällstation i vackert vinterlandskap.

Tips! Svenska turistförmedlingen erbjuder guidade skidturer.

Tillsammans med vänner och erfarna guider skapar vi livslånga minnen. Kalfjället erbjuder vidsträckt utsikt över Jämtlandsfjällen, och de charmiga fjällstationerna ger hög komfort. Middagar avnjuts på Storulvån och Sylarna i deras restauranger, med gemensam matlagning på Blåhammaren.

Klicka här för mer information om den guidade skidturen på Jämtlandstriangeln.

Hundspann

Åka hundspann i fjällen är en makalös upplevelse. Att svepa fram över den tysta, glittrande snön med ett lyckligt hundspann skapar en oslagbar koppling till naturen. Hundarnas iver och den friska luften gör det till en minnesvärd och förtrollande aktivitet, där varje stund är fylld av ren glädje och äventyr.

Två stycken hundspann i vacker vinternatur.

Tips! Hos Morgan på Wild Lapland kan du boka hundspannsturer.

Wild Lapland erbjuder hundspannsturer och genuina naturupplevelser. Företaget drivs av Morgan som är en passionerad guide och hundspannsförare. Morgan & Co har drygt 30 hundar, på de mest populära turerna får du som gäst själv stå på hundspannet och styra. Hundarna är vältränade och guiderna är aldrig långt borta. I deras turer ingår alltid naturguidning för att ge er större förståelse och respekt för djur och natur.

Klicka här för mer information om Wild Lapland.

Utförsåkning

Utförsåkning i fjällen är ren magi. Att svepa nerför sluttningar omgivna av gnistrande snö och storslagna fjälltoppar ger en oöverträffad känsla av frihet och äventyr. Det är en perfekt blandning av spänning och storslagna vyer, där varje åk blir ett minne för livet.

Utförsåkning i lofsdalen.

Tips! I Lofsdalen kan man åka skidor i flertalet olika backar.

Skidåkningen i Lofsdalen är otroligt varierad och passar alla skidåkare. Med sitt imponerande utbud av 25 backar och 9 liftar erbjuder dom något för alla. Med knapp och åkbandsliftar är Lofsdalens barnområde mycket uppskattat. Dessutom finns möjligheten att träffa Lofsdalens maskot, Loffe, som verkligen älskar att åka skidor!

Klicka här för mer information om Lofsdalen.

Längdskidåkning

Längdskidåkning är en hälsosam vintersport som erbjuder både fysisk träning och en unik kontakt med naturen. Att glida fram längs spåren i tystnad och frisk luft skapar en harmonisk upplevelse som främjar både hälsa och välbefinnande. Det är ett enkelt sätt att njuta av vinterlandskapet samtidigt som man får motion.

Tips! Lövåsgårdens fjällhotell erbjuder skidspår direkt utanför hotellentrén.

Skidspår direkt utanför hotellentrén, erbjudandes sträckor på 2,5 km, 5 km och 10 km med både skate- och klassiska spår. Dessutom erbjuder dom ett upplyst spår i närheten av hotellet. För de äventyrslystna som önskar en utflykt med turskidor ligger fjället nära.

Klicka här för mer information om Lövåsgårdens fjällhotell.

Norrskensjakt

Norrskenet, en magisk dans av färg och ljus på himlen, är en överväldigande påminnelse om naturens skönhet. Varje ögonblick under norrskenet är som en resa in i det ofattbara, där himlen själv skapar sitt konstverk.

Norrsken.

Tips! Njut av det vackra norrskenet under din vistelse på Abisko Mountain Lodge.

Abisko Mountain Lodge erbjuder olika kvällsturer där spaning efter norrskenet är huvudmålet, du kan även kombinera aktiviteten med annat när ni endå är ute i den vackra naturen.

Klicka här för mer information om Abisko Mountain Lodge.

Snöskoterturer

Snöskotertur på fjället är ren vinterglädje. Motorljudet blandar sig med det gnistrande snötäcket, och en möjlighet att njuta av fjällets vinterlandskap på ett fartfyllt sätt. En snöskotertur på skoterled är ett enkelt och adrenalinfyllt sätt att njuta av de vackra vyerna.

Snöskoter på fjäll.

Tips! Åre Nature Adventures erbjuder guidade snöskoter turer.

Deras kvällsturer med snöskoter är ett spännande äventyr, och där får du själv välja om du vill köra eller inte. Under turen finns det tid för pauser för att njuta av den vackra fjällutsikten och dryck. Guiden ger dig alla instruktioner du behöver. Det enda du behöver ha sen innan är ett giltigt körkort.

Klicka här för mer information om Åre Nature Adventures.

Övernatta i igloo

Med en vacker stjärnklar himmel, mitt i vildmarken och i en kupol byggd av bara snö och is. Sov tryggt i en varm sovsäck och vakna upp omgiven av fjällens tystnad, känslan av närhet till naturen och fjällets mystik.

Igloo by.

Tips! Kiruna guidetur erbjuder övernattning i Igloo.

Kiruna guidetur erbjuder transfer, middag och övernattning i deras små vackra igloos omgivna av tända marschaller. Medans ni sitter på renhudar vid den varma lägerelden spanar ni efter norrsken eller bara njuter av den vackra stjärnhimlen.

Klicka här för mer information om Kiruna Guidetur.

Vill du ha tips på fler vinteraktiviteter, boenden eller fjäll att besöka? Klicka här.