10 saker att checka av om du ska till Åre

Åreskutan, en åtråvärd plats att besöka

Här är vår bucketlist för dig som ska resa till Åre, dessa saker får du bara inte missa.

Åre är en populär fjällby som ligger i Jämtlands län i norra Sverige. Den är känd för sin vackra natur och är ett populärt resmål året runt för både lokalbefolkningen och internationella besökare. Under vintermånaderna är Åre ett av de mest populära skidorterna i Skandinavien, med många välpreparerade skidbackar och möjligheter för vintersport. Under sommaren erbjuder Åre också fantastiska möjligheter till vandring, cykling och andra friluftsaktiviteter.

Nu när du har lite bakgrundsinformation om Åre, här är 10 saker du inte får missa när du besöker området:

  1. Åre skidområde: Utforska det omfattande skidområdet, med många olika nedfarter och backar för både nybörjare och erfarna åkare. Här finns också en rad aktiviteter som snöskoterkörning och hundspann.
  2. Vandring i Årefjällen: Ta på dig vandringskängorna och ge dig ut på någon av de många vandringslederna som omger Åre. Här finns allt från korta och lätta promenader till mer krävande fjällturer med fantastiska vyer, varför inte utgå från Fröå Gruva och ta sikte på Åreskutans baksida.
  3. Tännforsens vattenfall: Gör en utflykt till Tännforsen, ett imponerande vattenfall beläget i närheten av Åre. Detta natursköna område erbjuder en enastående miljö och möjlighet till avkoppling och fotografering.
  4. Mountainbikecykling: Om du besöker Åre på sommaren kan du njuta av en spännande mountainbike-upplevelse på de många stigarna som slingrar sig genom skogen och fjällen. Downhill på Åreskutan eller varierande flow trails i Björnen, oberoende av din nivå finns det mängder av cykling i Åre.
  5. Åresjön: Tillbringa lite tid vid Åresjön och njut av den vackra utsikten. Du kan ta en lugn båttur, paddla kajak eller varför inte ta ett uppfriskande dopp under sommarmånaderna.
  6. Åre Gamla Kyrka: Besök den charmiga Åre Gamla Kyrka, en träkyrka från 1200-talet. Kyrkan har en rik historia och är en viktig del av Åres kulturarv.
  7. Fjällvandring med guide: Om du är ny till fjällvandring kan det vara en bra idé att ansluta dig till en guidad tur för att upptäcka de bästa platserna och lära dig om områdets natur och historia.
  8. Åre Hembygdsgård: Ta en tur till Åre Hembygdsgård, ett friluftsmuseum som visar hur människor i området levde och arbetade förr i tiden. Här finns gamla byggnader och utställningar som ger dig en inblick i Åres historia.
  9. Fjällkänsla på Copperhill Mountain Lodge: Unna dig själv en lyxig upplevelse genom att bo på Copperhill Mountain Lodge. Hotellet är beläget på toppen av Förberget och erbjuder enastående utsikt över fjällen. Reser du med barn kan istället Holiday Club rekommenderas, där finns äventyrsbad och rent allmänt ett barnvänligt hotell, särskilt sommartid. Vintertid är det en bit från Holiday Club upp till närmsta skidbacke, är Ski in Ski Out viktigt för dig bör du välja ett annat hotell.
  10. Utsikt från toppen av Åreskutan: För den ultimata upplevelsen ska du ta dig till toppen av Åreskutan, som når 1420 meter över havet. Även om liften går hela vägen är upp är det långt ifrån säkert att du får möjlighet att uppleva Åreskutan. Åredalen är väderutsatt och vid oväder är Skutan stängd, så får du chansen att nå Skutan så ska du definitivt ta chansen! Härifrån kan du njuta av en magnifik panoramautsikt över Årefjällen och omgivningarna.

Glöm inte att packa med dig kläder som passar för olika väder, oavsett vilken årstid du besöker Åre. Vädret växlar snabbt i fjällen. Och framför allt, njut av din tid i denna fantastiska fjällby! Lycka till med din Åre bucketlist!

Läs mer om Åre.

Upptäck mer av Jämtland.