Några av Sveriges allra bästa familjecampingar!

Sverige är ett paradis för barnfamiljer som älskar att campa, med dess vackra natur, mångsidiga aktiviteter och barnvänliga campingplatser. Från Leksand Strand Camping & Resort vid Siljan i Dalarna till Böda Sand på Öland och Daftö Resort i Bohuslän, finns det en campingplats för varje smak och intresse. Dessa platser bjuder inte bara på naturskönhet och avkoppling, utan också på äventyr som piratäventyr, minigolf, och stora utomhuspooler, samt närhet till attraktioner som Astrid Lindgrens Värld i Småland och Kolmårdens Djurpark.

För hela familjen!
Campingplatserna i Sverige är perfekta för familjer med barn i alla åldrar, från de minsta äventyrarna till tonåringar som uppskattar lite mer utmaning. Även husdjur är välkomna på många platser, vilket gör dem till ett idealiskt semesteralternativ för hela familjen.

Så bor du på en camping:
Boendealternativen varierar från traditionella campingplatser för tält och husvagnar/husbilar till stugor och lägenheter med alla bekvämligheter. Du kan också välja en mellan en plats med eller utan el, när du tältar eller kommer med husvagn/husbil. Alla dessa campingar har goda faciliteter som rena toaletter, duschmöjligheter och tvättstugor. Det gör campingupplevelsen bekväm och praktisk för hela familjen. Många campingplatser erbjuder även lyxigare boendealternativ som glampingtält eller stugor med självhushåll. Läs mer på campingens egna hemsida, för att få reda på vad just den aktuella campingen du vill boka, kan erbjuda.

Vad kan man förvänta sig?
Besökare kan förvänta sig en blandning av avkoppling och äventyr, med tillgång till natur, lekplatser, badmöjligheter och aktiviteter som passar hela familjen. Många campingplatser arrangerar också barnklubbar och underhållning under högsäsong, vilket ger barnen extra skoj medan föräldrarna kan slappna av.

Leksand Strand Camping & Resort

Camping minigolf, äventyrsgolf Leksand

Leksand Strand Camping & Resort Är belägen vid Siljans glittrande vatten i Dalarna och är en femstjärnig familjecamping som är en riktig dröm för barn. Med sin vackra natur, direkt vid sjön och ett stenkast från Leksand Sommarland, erbjuder denna resort en uppsjö av aktiviteter och äventyr för hela familjen.

För barnen finns det oändliga möjligheter att roa sig. Här kan de njuta av vattenparken med uppfriskande pooler, hisnande vattenrutschbanor och karuseller som snurrar så att skrattet ekar mellan tallarna. För de äventyrslystna finns även utmanande aktiviteter som testar modet. Campingen är även utrustad med en äventyrsgolfbana, en uppvärmd utomhuspool med vattenrutschbana, en barnvänlig sandstrand, beachvolleybollplaner, lekplatser, spelhall, lekrum, utomhusgym och fina motionsspår. Det finns också en strandrestaurang som serverar allt från frukost och lunch till pizza, och under högsäsong även grillbufféer. På kvällarna kan barnen dansa loss på minidiscot eller bli underhållna av färgglada familjeshower​​​​​​.

Boendet på Leksand Strand är mångsidigt, från enklare campingplatser till lyxiga strandvillor med terrass och bastu, samt allt däremellan med fullt utrustade stugor som kan hysa upp till 10 personer. Detta ger en bred variation av boendealternativ som passar alla smaker och budgetar, från en enkel tältsemester till en lyxig naturupplevelse i glampingtält eller bekvämt boende i stugor​​​​​​.

Leksand Strand Camping & Resort är inte bara en plats för sommaräventyr utan erbjuder också vinteraktiviteter som alpin skidåkning, längdskidåkning och isåkning, vilket gör det till en idealisk destination för familjer året runt​​​​​​.

Med sin kombination av fantastiska aktiviteter, underbar natur och ett brett utbud av boendealternativ, är Leksand Strand Camping & Resort den perfekta destinationen för familjer som söker en minnesvärd semesterupplevelse.

Böda Sand på Öland

Sandstrand Böda camping

Photo by Khadeeja Yasser on Unsplash

Böda Sand på Öland är verkligen ett paradis för barnfamiljer som söker sol, bad och äventyr. Med sin två mil långa och barnvänliga sandstrand erbjuder Böda Sand den perfekta bakgrunden för en oförglömlig familjesemester. Stranden är inte bara lång och inbjudande, den är också långgrund vilket gör den idealisk för barnens lek och bad. För att underlätta för barnfamiljer finns det gångvägar som leder direkt ner till stranden, vilket är praktiskt för barnvagnar och för de små som ivrigt vill plaska i vattnet så snabbt som möjligt.

Det som gör Böda Sand extra speciellt är inte bara dess fantastiska strand, utan även det breda utbudet av aktiviteter som finns tillgängliga. Här kan barnen delta i allt från skattjakter och strandspel till fotbollsturneringar. För de som är intresserade av vattensporter finns det möjligheter att hyra trampbåtar, prova på beachvolleyboll, vindsurfing och snorkling. Dessutom finns det en uppvärmd utomhuspool med soldäck där familjer kan koppla av och njuta av solen.

Förutom alla dessa aktiviteter erbjuder Böda Sand även en mängd evenemang under sommarsäsongen, vilket ger ytterligare dimensioner till semestern. Allt från Midsommarfirande och träningsveckor till familjeveckor och olika tävlingar arrangeras för att underhålla och engagera gästerna.

Böda Sand har verkligen tänkt på allt för att skapa den ultimata semesterupplevelsen för barn och deras familjer. Med allt från lek och avkoppling till sport och underhållning finns det något för alla att njuta av. Det är inte bara en plats där man bor under semestern; det är en plats där oförglömliga sommarminnen skapas​​​​​​.

På Daftö Resort i Bohuslän

Daftö priater äventyr camping

Här väntar ett äventyr där du kan dofta av saltvatten och piratäventyr redan när du kommer fram. Här kan du bo som en riktig pirat i Daftös nya Pirathotell där pirattemat genomsyrar allt, från hotellrum till hela resorten. Alla rum har stora balkonger eller altaner med utsikt mot havet, och frukost ingår alltid i vistelsen​​.

För den som föredrar att ha sitt eget lilla krypin finns stugor med eller utan hotellfördelar, perfekta för familjer som vill ha lite mer utrymme och frihet under sin semester. Campingentusiaster kan välja mellan olika områden för husbilar, husvagnar eller tält, varje plats med sin unika atmosfär och nära till både havet och Daftölands alla aktiviteter​​​​.

Daftöland, resortens egen nöjespark, är fylld med spel, matställen och attraktioner som berg- och dalbanor, snurrande kruttunnor och flumeride, allt i sann piratanda. Att stöta på riktiga pirater som härjar runt i parken är inte ovanligt och lägger till en spännande dimension till barnens upplevelse​​.

Resorten erbjuder ett brett utbud av aktiviteter för alla åldrar, från äventyrsgolf och padeltennis till lekplatser och ett poolområde där barnen kan plaska runt och ha kul. Det finns också möjligheter för paddling, fotboll och till och med en utomhusgym för de aktiva​​​​​​.

Daftö Resort är inte bara en plats för sommaräventyr; det är en plats där familjer kan komma närmare varandra och skapa minnen som varar livet ut. Med sitt fantastiska läge vid Kosterhavet och bara 5 km från Strömstads pittoreska kuststad, erbjuder Daftö en unik blandning av natur, äventyr och familjevänliga aktiviteter som gör det till en favoritdestination för både barn och vuxna​​.

Kolmårdens Camping

Kolmården barnklubb camping

Kolmårdens Camping är belägen nära Nordens största djurpark och Kolmårdens Tropicarium. Här kan små upptäcktsresande och deras familjer vänta sig ett äventyr utöver det vanliga. Här finns något för alla, oavsett om man föredrar att bo i stuga eller campa med husbil, husvagn eller tält. Campingen erbjuder en rad barnvänliga aktiviteter såsom barnklubb, cykeluthyrning, lekplats, kajakuthyrning, strand och bad, träningsprogram, underhållning och vandringsleder, vilket gör vistelsen både rolig och minnesvärd för hela familjen​​.

Campingen ligger vid den vackra Bråviken, perfekt för de som vill kombinera naturupplevelser med besök på djurparken. Förutom den närliggande djurparken finns det även möjlighet att utforska områdets andra sevärdheter såsom Tom Tits Experiment, häftiga hällristningar och Stegeborgs Slottsruin som alla ligger en kort bilresa från campingen​​.

Boendet på campingen varierar från stugor med moderna bekvämligheter till campingtomter anpassade för olika behov, inklusive platser med eller utan el samt med tillgång till vatten och avlopp. Campingen har flera servicehus som bidrar till en bekväm vistelse​​.

Gästrecensioner lyfter fram campingen som en perfekt plats för familjer, särskilt för de som planerar att besöka djurparken. Det finns en restaurang på området som serverar olika rätter och en butik där du kan köpa nödvändigheter och leksaker. För barnen finns det en välutrustad lekplats och organiserade aktiviteter och underhållning som gör varje dag spännande​​.

Med sin kombination av fantastiskt läge, barnvänliga aktiviteter och bekväma boendealternativ är Kolmårdens Camping ett utmärkt val för familjer som söker äventyr och avkoppling i en vacker naturmiljö.

Råå Vallar Resort nära Helsingborg

camping Råå vallar Åhus, pool, strand

Råå Vallar Resort nära Helsingborg är en plats där barnfamiljer kan uppleva massor av äventyr och roliga aktiviteter. Resorten har ett fantastiskt läge direkt vid vattnet med en underbar utsikt över Öresund, Ven och Danmark. Här kan man njuta av både sol och bad vid den barnvänliga stranden eller i den uppvärmda 50-meters utomhuspoolen som också inkluderar en barnpool​​​​.

För de små äventyrarna finns det en lekplats och en barnklubb där de kan delta i olika roliga aktiviteter. För familjer som gillar lite tävling finns möjligheten att spela äventyrsgolf eller utmana varandra på cykelleder som finns runt området. Det finns även möjlighet att hyra cyklar direkt på campingen om man vill utforska omgivningarna på två hjul​​​​.

Inte nog med det, Råå Vallar Resort ligger nära den pittoreska staden Helsingborg där man kan upptäcka fina butiker, restauranger och kulturella sevärdheter. För de äventyrslystna familjerna finns det även möjlighet att ta båten över till Helsingör och utforska ännu mer​​​​.

Stranden vid Råå Vallars Badplats är särskilt anpassad för barn med sin långa sandstrand och grunda vatten. För den som är intresserad av marint liv finns det snorkelleder där man kan utforska undervattensvärlden. Det finns även flera badbryggor, toaletter, duschmöjligheter och lekplatser längs stranden, vilket gör det till en perfekt plats för en heldag vid havet​​.

Råå Vallar Resort erbjuder en mängd olika boendealternativ, från bekväma stugor till campingplatser för den som föredrar att ta med eget boende. Med alla dessa aktiviteter och bekvämligheter är Råå Vallar Resort en idealisk destination för barnfamiljer som söker en rolig och avkopplande semester vid havet​​​​.

Vimmerby Camping i Småland

Astrid Lindgrens värld camping , småland

Vimmerby Camping i Småland är en riktig pärla för barnfamiljer som söker äventyr och glädje. Bara en kort bilresa från Astrid Lindgrens Värld, ligger denna familjevänliga camping vid den vackra Nossensjöns strand, vilket gör den till en perfekt plats för både lek och avkoppling​​.

Campingen erbjuder en mängd olika boendealternativ, från campingplatser till mysiga stugor, lägenheter och även vandrarhem. Det finns gott om aktiviteter för hela familjen att njuta av, inklusive kvällsunderhållning, stränder, båtuthyrning, minigolf och bastu​​.

För barnen finns det mycket att göra. Förutom att kunna leka fritt i den natursköna miljön, kan de ta del av roliga aktiviteter som arrangeras av campingen. Lekplatsen och den barnvänliga stranden erbjuder säker underhållning och möjlighet att träffa nya vänner.

Ett besök till campingen blir inte komplett utan ett äventyr till Astrid Lindgrens Värld, där barnen kan stiga in i sagornas värld och möta Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och många fler av Astrid Lindgrens älskade karaktärer.

Campingen är inte bara en plats att bo på; det är en plats där oförglömliga familjeminnen skapas, där barnens skratt fyller luften och där äventyr väntar runt varje hörn. Vare sig det är att paddla på sjön, utforska de natursköna omgivningarna eller bara njuta av en lugn stund vid vattnet, erbjuder Smålands camping i Vimmerby allt detta och mer därtill för en perfekt familjesemester.

Säfsen Resort i Dalarna

Säfsen Resort i Dalarna är en underbar destination för barnfamiljer som söker skidglädje och äventyr. Beläget bara tre timmar från Stockholm, erbjuder Säfsen en familjevänlig atmosfär där barnen står i centrum. Med 19 nedfarter och en garanti för snörika backar, finns det utmaningar och glädjeämnen för alla åldrar och nivåer av skidåkning​​.

Ett av de mest barnvänliga områdena i Säfsen är Filurland, där de yngsta besökarna kan roa sig med snöskotrar, skattjakter och pulkabackar. Här samlas alla backar och spår på samma plats, vilket gör det lätt för familjer att hålla ihop och ha översikt över varandra. För de små skidåkarna erbjuds fria liftkort, förutsatt att de bär hjälm​​.

Förutom skidåkning erbjuder Säfsen en rad andra vinteraktiviteter som afterski och disco med resortens maskot Filurius, vilket garanterar skoj för hela familjen. Med 57 km preparerade längdspår finns det gott om utrymme för de som föredrar längdskidåkning, och tack vare resortens status som ett officiellt ”Vasalopps-centrum” kan besökarna vara säkra på spårens kvalitet​​.

Boendet i Säfsen varierar från mysiga stugor till ski-in ski-out lägenheter, vilket ger en bekväm och strulfri semesterupplevelse för alla familjer. Med ett fokus på att göra vistelsen så enkel och angenäm som möjligt för barnfamiljer, är Säfsen det perfekta valet för en minnesvärd vintersemester​

Sommar i Säfsen bjuder på en uppsjö av aktiviteter för hela familjen. Här kan du välja mellan att cykla på natursköna stigar, vandra längs markerade leder, fiska i glittrande sjöar eller bara njuta av naturen. För barnen finns roliga aktiviteter arrangerade, som maskeradslalom och godisregn, där äventyret och skratten är i fokus. Säfsen är en perfekt plats för en aktiv och avkopplande familjesemester i hjärtat av Dalarna​.

Arctic Camp Jokkmokk

Arctic Camp Jokkmokk är en annan pärla som erbjuder stugor och campingplatser i en skogsnära miljö, perfekt för alla typer av äventyr året runt. På vintern kan du njuta av skidåkning, norrskensobservationer, skoteråkning och pimpelfiske. Under sommaren blir campingen ett livligt ställe med massor av aktiviteter från morgon till kväll. Du kan bada i utomhuspoolerna, fiska i älven, leka i leklandet, spela äventyrsgolf eller bara slappna av och njuta av omgivningen. På Arctic Camp finns även konferenslokaler, restaurang och mycket mer för att göra vistelsen bekväm och angenäm för hela familjen​​.

Arctic Camp Jokkmokk är också en fyra-stjärnig familjecamping som erbjuder fina platser för tält, husvagnar och husbilar. Här finns moderna servicebyggnader med duschar, tvättmaskiner och bastur på kvällarna. Campingen ligger vackert vid Lilla Lule Älvs strand, bara 3 km från Jokkmokk, och utgör en fantastisk rekreationsplats för en avkopplande semester. Barnen kan njuta av poolen, som är öppen från slutet av juni till början av augusti, fiska gratis i älven vid campingen och delta i barnaktiviteter​​.

Så oavsett om du är ute efter stilla naturupplevelser eller fartfyllda aktiviteter, erbjuder Jokkmokks campingplatser något för alla små äventyrare och deras familjer.

Klicka här för fler inspirerande resmål Skapa en bucket list för dina drömresor – Bucketlist.nu!